רוצה להתגרש

גירושין הם לא תמיד הבנה של שני בני הזוג. ישנם זוגות שעל פניו הכול נראה טוב ויפה אבל מתחת לפני השטח אחד מהם כבר יודע שזה סוף הנישואין עבורו ופונה לייעוץ משפטי או אפילו פותח בתהליך הגשת תביעת גירושין מבלי לידע את בן הזוג ומבלי לדון בעניין עמו. הפתעה לא נעימה שכזו יכולה להעמיד את בן הזוג במצב נפשי קשה בו הוא צריך להתמודד עם שברון לב ותהפוכות חייו כמו גם מאובדן כלכלי גדול שכן בניגוד לצד התובע לגירושין הוא לא נערך בהתאם עם מסמכים והצהרות ועלול לאבד רכוש ומשמורת על ילדיהם המשותפים. כל אחד והסיבות שלו מדוע הוא בוחר לפרק בין לילה את התא המשפחתי שבנה במשך זמן רב, הסיבות הנפוצות יותר הן שינוי בצרכים ורצונות כמו למשל הרצון של אדם להגשמה עצמית, משברים כלכליים שגרמו לצרות בחיי הנישואין, חוסר בתקשורת או תקשורת לקויה בין בני הזוג שמובילה בהרבה מקרים לבגידות או תחושת בדידות. במקרים מסוימים מדובר על איום על חיי אדם כאשר מעורבת אלימות או התמכרות שעלולה לפגוע בבן הזוג או בילדים.

אם אתם מהצד השני, תוכלו לשים לב לשינוי בדפוסי התנהגות אצל בן הזוג אשר רוצה להתגרש או מראה סימנים כאלה כאשר תראו שבן הזוג מביע עניין פתאומי בכתבות או ספרים משפטיים, מתעסק באופן חריג עם ניירות ומסמכים, שומר בקנאות על פרטיותו ורכושו, מפתח תחומי עניין ותחביבים חדשים, מרבה בנסיעות ומבלה זמן רב בטיפוח המראה החיצוני. כמובן שסימנים אלה אינם בלבד מרמזים על כך שבן הזוג רוצה להתגרש וסביר שיש מעבר לכך רקע לדברים.

מכל צד של תביעת הגירושין, לא תמיד גירושין זו הדרך הטובה והנכונה עבורכם. איך תדעו האם כדאי להתגרש ומהן האפשרויות העומדות בפניכם כחלופה?

  • מציאת הסיבה לתחושה שעוררה בכם את הרצון להתגרש, במקרים מסוימים התחושה באה בעקבות משבר כלשהו ובעזרת טיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי אפשר לגשר על הבעיה ולשמר את הנישואין.
  • חידוש הקשר ויצירת מכנה משותף בזמן הפנאי כמו סוגי בילוי חדשים או תחביבים משותפים יכולים לגבור על תחושת המיאוס והמיצוי בקשר ומעודדת חידוש של תקשורת מעניינת בין בני הזוג ומחזירה את התשוקה לנישואין.
  • מצב בו המריבות בין בני הזוג לא פוסקות ואף מחריפות עד לכדי אי נוחות בזוגיות ותחושת כליאה בנישואין כדאי לבחון את היכולת הכלכלית לנהל מאבק גירושין בליווי ייעוץ גירושין מקצועי, חשוב לזכור שליווי וייצוג משפטי שאינו מקצועי יכול לעשות יותר נזק מאשר להועיל ללקוח.
  • מצב בו מדובר בסכנת חיים, אלימות במשפחה או התמכרות מסוכנת, חשוב לפנות קודם כל לייעוץ אצל גורמים מוסמכים שיעזרו לקורבן ומשפחתו להיחלץ בבטחה ועל פי חוק מאורח החיים הלא בריא בו הם שרויים ולפתוח תיק תביעת גירושין במקביל.

גירושין הוא תהליך ארוך ועמוס רגשות אך מי שבאמת אינו שליו וכבר יודע במעמקי ליבו שזה לא המקום בו הוא מעוניין עוד להיות בו, עליו לאזור כוחות נפש, לעבור את התהליך הלא נעים של הגירושין ולהמשיך לחיות את חייו בצורה הטובה ביותר עבורו. זוגות כאלה ואחרים שמגיעים יחדיו למסקנה שאינם מעוניינים עוד להמשיך ולחיות יחדיו, יכולים להישאר נשואים ובכל זאת להיפרד, במסגרת נישואין חשוב שהיחסים בין בני הזוג יהיו טובים כיוון ולא מעורבים כאן בתי משפט, הכרעות דין והסדרי ראייה, אלא אמון הדדי ושיתוף פעולה תוך הבנה של שני הצדדים, כל אחד את צרכיו ואת צרכי בן הזוג.

לאחר שבדקתם את האפשרויות ושקלתם אם כן או לא להתגרש, החלטתם שזו אכן הבחירה הטובה ביותר עבורכם, קחו בחשבון שהסכם גירושין הוא חוזה בעל השפעה גדולה על עתידכם:

  • פנו לעזרה מקצועית לפני הגשת תביעת גירושין על מנת לבחור בערכאה המשפטית המתאימה ביותר עבור עילת הגירושין שלכם.
  • נסו לעבוד ככל שניתן בשיתוף פעולה עם בן הזוג, בין אם מדובר בהבהרת הכוונה להתגרש עם ילדיכם המשותפים ובין אם מדובר בניסיון גישור וניסוח הסכם גירושין הוגן לשני הצדדים ולטובת הילדים.
  • ניהול משא ומתן טרם פנייה לתביעה משפטית תקצר משמעותית את הליך הגירושין, תמזער את הנזקים וההשלכות הלא רצויות בשני הצדדים ותעזור לכם לסיים את חיי הנישואין בצורה יחסית נעימה מבלי שתרגישו מרומים.
  • במידה ובנושאים מסוימים לא הצלחתם להגיע להסכמה, ניתן לגשת לתביעה בנושא מסוים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, מי מהם שמתאים יותר לדון בסוגיית המחלוקת שלכם.

זכרו שלכאן או לכאן ילדיכם המשותפים יהוו לנצח מכנה משותף ביניכם ובין אם תתגרשו בהכרזת מלחמה כואבת או תיפרדו בלחיצת יד תמיד תחלקו את ההחלטות המהותיות ואת הרגעים המשמעותיים בחיי ילדיכם. השתדלו לנהל גם במהלך הגירושין וגם לאחריהם מערכת יחסים הרמונית שתהווה דוגמא לילדיכם כיצד להתמודד עם משברים ותמנע נזקים נפשיים וחרדות כאלה ואחרות בעתידם.