עזרה ראשונה למתגרשים

החלטתם להתגרש? קיבלתם כתב תביעה ואינכם יודעים מה לעשות? איך מתחילים ולאן פונים? כל מה שצריך וחשוב לדעת על הליך גירושין…

הנכם עומדים לפני הליכים משמעותיים ומכריעים בחייכם. ראשית חשוב להיוועץ בעורך דין העוסק בענייני גירושין אשר יעזור לך לכלכל צעדיך בתבונה, להגן על זכויותיך ולהבהיר את מצבך המשפטי. ייעוץ משפטי בתחילת ההליך יכול למזער נזקים ולחסוך כסף רב בהמשך.

קרובים, חברים או מכרים שהיו מעורבים בהליכי גירושין נוהגים לתת עצות המבוססות על ניסיונם האישי. עצות אלה אינן מתאימות בהכרח לנסיבות שלך. נקיטת הליך כלשהו על סמך עצות של "יודעי דבר" עלולה לגרום נזק.

פתיחת תיק בבית המשפט לענייני משפחה ו/או בבית הדין הרבני?

להבדיל מבית הדין הרבני לא ניתן להגיע לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש לפתוח תיק גירושין אלא יש להגיש תביעות מסודרות נפרדות לכל עניין ועניין: מזונות, משמורת, רכוש וכד' ולצרף נספחים, הרצאת פרטים ואסמכתאות שונות לביסוס כתבי התביעה והכל על פי תקנות סדרי הדין. תביעה שלא תנוסח ולא תוגש כנדרש על פי התקנות עלולה לפגוע בסיכויי הצלחת ההליך המשפטי ובסופו של דבר בתוצאה ועל כן חשוב מאוד לפנות לעורך דין אשר יערוך את כתבי התביעה ויצרף אליהם את כל הנדרש כחוק.

את התביעה מגישים במזכירות בית המשפט לענייני משפחה או במזכירות בית הדין הרבני לאחר תשלום אגרה. את כתבי התביעה יש למסור לצד שכנגד באמצעות צד ג' אשר יחתים את מקבל כתב התביעה על אישור מסירה אותו יש להציג בבית המשפט.

עתה משקיבל הצד שכנגד כתב תביעה מה עליו לעשות?

יהא עליו להגיש כתבי הגנה תוך 15 יום בתביעת המזונות ובתביעת המשמורת והרכוש תוך 30 יום.

כמובן שיש לצרף מסמכים ואסמכתאות המחזקות את גרסתו להגנתו. באם לא יוגש כתב ההגנה במועד ניתן יהיה לבקש כנגדו פסק דין בהעדר הגנה.

לאחר הגשת כתב הגנה בתביעת המזונות ניתן יהיה להגיש בקשה לפסיקת מזונות זמניים אשר תחול עד החלטה אחרת מבית המשפט.

הדיונים בבית המשפט ו/או בבית הדין הרבני

דיון ראשון בתיק נקבע בממוצע בין שלושה לחמישה חודשים מיום הגשת התביעה לראשונה. בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני מקיימים מס' דיונים בהם מבררים מה פערי המחלוקת שבין הצדדים, נותנים סעדים זמניים ומנסים לסייע ולהוביל את בני הזוג לידי פשרה והסכם.

היה והנסיון לפשר בין הצדדים לא צלח והצדדים לא הגיעו לכדי הסכם לא נותר לבית המשפט אלא לקבוע את התיק לשמיעת הליך הוכחות אשר בסופו יינתן פסק דין.

פרק הזמן הנדרש לניהול הליך שכזה נע בין מס' חודשים למס' שנים. בסיומו יינתן פסק דין .